رنگبندی در دکوراسیون
آشنایی با رنگ ها و تاثیر آنها و همچنین استفاده صحیح از آنها، یکی از اصلی ترین نکات در دکوراسیون داخلی بشمار می آید. زیرا هر چیزی که می بینیم دارای رنگ است.رنگ ها باعث می شوند چیزها را احساس کنیم و برهمین اساس می توان گفت رنگ ها نیز دارای احساسند
رنگ یکی از جذاب ترین جنبه های دکوراسیون میباشد که طراحان دکوراسیون در ارتباط با استفاده از رنگ های گوناگون و ترکیب آنها با یکدیگر را در هم شکسته اند و امروزه هر رنگی را می توان در دکوراسیون به کار برد. همچنین مرزها و محدودیت های گذشته در کاربرد رنگ ها در دکوراسیون رعایت نمی شوند و شاید به همین دلیل انتخاب مجموعه رنگی دلخواه برای دکوراسیون محیط مشکل تر شده باشد اما هنوز راه هایی برای تشخیص مجموعه رنگی مناسب وجود دارد.
انتخاب رنگ مناسب برای پوشش دیوارها اولین قدم در طراحی رنگی برای دکوراسیون هر اتاق است اما شاید یافتن رنگ های متناسب با آن برای دیگر اجزای دکوراسیون کمی مشکل تر به نظر برسد.
رنگ زبانی بصری است که همه چیز را درک می کند زمانی که شما در حال تلاش برای برقراری ارتباط یا انتقال حسی از طریق طراحی داخلی هستید، هیچ راهی بهتر از این نیست که از رنگ ها استفاده کنید. برای انجام این کار باید بدانید که رنگ ها چگونه رفتار می کنند، چگونه برشخصیت اثرگذار هستند و چگونه ویژگی های رفتاری را تحت تاثیر قرار می دهند.
همه رنگ ها با تغییر در تنالیته های متفاوت و در ترکیب با سایر رنگ ها می توانند ماهیت خود را تغییر دهند در واقع برای انتخاب یک رنگ تنها معیار قرار دادن یک عنصر خاص طراحی داخلی کافی نیست زیرا شما بایستی موارد بیشتری را مدنظر قرار دهید رنگ های شاد و روشن حال و هوای فضا را تغییر می دهند در واقع به عنوان یک قاعده کلی می توان گفت که این رنگ ها اتاق ها را بزرگتر و روشن تر نشان می دهند در حالیکه رنگ های تیره پیچیده و گرم هستند و اتاق ها را کوچکتر جلوه گر می سازند.
رنگها اساسا به سه طریق رفتار می کنند آنها می توانند فعال، غیرفعال یا خنثی باشند. رنگ های خنثی شامل سیاه و سفید، خاکستری و قهوه ای و … است و این رنگ ها اغلب برای ایجاد تعادل در دکوراسیون استفاده می شوند.
بسته به رنگ مورد استفاده، یک محیط می تواند باز و گشوده و یا محصور به نظر برسد در واقع اگر دکوراسیون یک فضا که از نظر رنگی ویژگی های جذب کننده را دارا نمی باشد ممکن است دچار اشتباهات انتخاب رنگ و تناقضات رنگی و یا استفاده از رنگ های بسیار خنثی و یکنواخت باشد در حالی که ترکیبی فوق العاده از ویژگی های رنگی و به کار گیری تناژها، کنتراست های متناسب و یا گاهی با تضاد زیاد با ایجاد الگوهای بصری فضا را جذاب و تعادل بصری بیشتری را برقرار نماید.
رنگهایی است که انتخاب میکنید که باید هماهنگی یا کنتراست داشته باشند بنابراین لازم است تصمیم بگیرید که تمایل به داشتن دکوراسیونی هماهنگ و آرامش بخش و یا برعکس خواستار دکوراسیونی متضاد و پویا هستید و توجه کنید که هنگام انتخاب تناژ های رنگی و سایه ها مراقب باشید و در انتخاب آن ها زیاده روی نکنید.
از موارد مهم و در اولویت دیگر شناخت رنگ هاست و اینکه که رنگ ها کجا کار می کنند. به عنوان مثال، چون نارنجی یک رنگ پر انرژی است و رنگ زرد رنگی دعوت کننده محسوب می شود این دو رنگ هر دو گزینه عالی برای منطقه ورودی هستند. آبی آرامش بخش و ملایم است و اغلب در اتاق خواب و حمام استفاده می شود و یا بنفش غنی، دراماتیک و پیچیده است و اگر شما در حال تلاش برای ایجاد محیط های رسمی تر هستید، می توانید از این رنگ در دکوراسیون اتاق های نشیمن و حتی اتاق غذاخوری استفاده کنید از طرف دیگر رنگ سبز می تواند اتاق خواب و یا در آشپزخانه به دلیل طراوت آن شگفت انگیز و گزینه مناسبی باشد.